محیط کشت مولر هینتون آگار | خرید و فروش محیط کشت مولر هینتون آگار

محیط کشت مولر هینتون آگار | خرید و فروش محیط کشت مولر هینتون آگار

محیط کشت مولر هینتون آگار | خرید و فروش محیط کشت مولر هینتون آگار

محیط کشت مولر هینتون آگار | خرید و فروش محیط کشت مولر هینتون آگار :

مولر هینتون آگار Mueller hinton agar)  MHA )

مولر هینتون آگار یکی از بهترین محیط ها برای اندازه گیری حساسیت میکروارگانیسم های سخت رشد به روش کربی بایر می باشد.

نشاسته موجود در محیط، سموم آزاد شده از باکتری ها را جذب کرده و مانع تداخل آن ها با انتی بیوتیک ها می شود.

 فرمول تشکیل دهنده محیط کشت :

  • Beef Extract         
  • Acid Hydrolysate of Casein
  • Starch
  • Agar 

دلایل استفاده از محیط مولر هینتون آگار در تست حساسیت به آنتی بیوتیک ها :

1-محیط غیر انتخابی و غیر افترافی برای رشد همه باکتری هایی که بر روی این محیط، کشت داده میشوند.

2-محیط آگار نرم منجر به انتشار بیشتر آنتی بیوتیک ها نسبت به سایر پلیت ها شده و مناطق مهاری واقعی تر و بهتری ایجاد می شود.

مطب پیشنهادی :
فروش محیط کشت ویروس کرونا | خرید محیط کشت ویروس کرونا | خرید و فروش محیط کشت ویروسی

3- کم بودن میزان مهار کننده مانند سولفونامیدها (sulfonamides) ,تریمتوپریم (Trimethoprim)و تتراسایکلین

کاربرد محیط کشت با 5% خون گوسفند :

streptococcus pneumoniae

Neisseria meningitidis

عواملی که در تست حساسیت آنتی بیوتیکی تاثیر میگذارند:

  • غلظت دیسک ها
  • انتشار دارو
  • ساختار محیط کشت
  • ضخامت محیط کشت
  • ph محیط
  • قدرت دیسک

کنترل کیفی محیط مولر هینتون آگار:

ph محیط :

ph مناسب برای محیط حدودا 7/2 – 7/4 است , در ph پایین این محدوده تعدادی از آنتی بیوتیک ها فعالیت خود را از دست میدهند

مانند(aminoglycosides, quinolones, ( macrolides).

و سایر عوامل  محیط کشت (تتترا سایکلین ها ) دارای فعالیت بیش از حد میشوند و در ph های بالاتر اثرات متضاد اتنظار میرود .

غلظت تیمیدین و تیمین :

در صورتیکه محیط دارای غلظت بالایی از تیمین Thymine یا تیمیدین Thymidine باشد بر روی اثر مهاری سولفونامید ها و تریمتوپریم  تاثیر گذاشته، در نتیجه منطقه مهاری کوچک شده یا اصلا ایجاد نمیشود و منجر به نتایج مقاومت کاذب در گزارش ها شده  و در نتیجه محیط کشتی که میزان تیمیدین آن کم است باید استفاده شود.

مطب پیشنهادی :
محیط کشت Mac Conky agar مک کانگی اگار

یون کلسیم و منیزیم :

افزایش یون های کلسیم و منیزیم در محیط کشت بر روی فعالیت امینوگلیکوزیدها (Aminoglycosides ) و تتراسایکلین (Tetracycline) اثر گذاشته و باعث کوچک شدن قطر منطقه مهاری در P.aeruginosa میشود و با افزایش یون های دوظرفیتی قطر منطقه مهاری کاهش می یابد.

رطوبت :

رطوبت زیاد بر روی صحت نتیجه، اثر به سزایی دارد؛ قبل از استفاده برای خارج کردن رطوبت اضافی باید  پلیت در داخل هود لامینار به مدت 5 الی 10 دقیقه در دمای اتاق قرار داده شود و درب آن باز شود.

سیگما ایران نمایندگی سیگما آلدریچ و نمایندگی مرک آلمان و فروش کیت تحقیقاتی

تلفن فروش و مشاوره سایت 09357007743 فروش ویژه آنلاین و 24 ساعته

سیگما ایران + سفیر آزما کیان

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *