خرید کیت تحقیقاتی کرونا | فروش کیت تحقیقاتی کرونا
خرید کیت تحقیقاتی کرونا | فروش کیت تحقیقاتی کرونا :
طراحی و ساخت کیت تشخیص مولکولی کرونا ویروس ۲۰۱۹ در کشور
به همت پژوهشگران کشورمان کیت تشخیص قطعی COVID 19 در شرکت دانش بنیان پیشتاز طب طراحی و تولید شد
دکتر حمزه چوبین دانش آموخته رشته ویروس شناسی پزشکی دانشگاه در خصوص نحوه ساخت این کیت آزمایشگاهی گفت: برای ساخت این کیت همچون سایر کیت های آزمایشگاهی در ابتدا مطالعات و تحقیقات بسیاری در اصل موضوع و شناسایی ویروس انجام شد تا نحوه عملکرد، ساختار ژنوم، نوع عفونت و انتقال آن مشخص شود.
وی افزود: پس از ساخت نمونه اولیه آزمایشگاهی و انجام تست های بهینه سازی، کیت طراحی شده برای دریافت تأییدیه به آزمایشگاه رفرانس فرستاده و در آخر با تأیید کیفیت کیت، مجوز پخش در آزمایشگاههای تشخیصی صادر شد.
دکتر چوبین اضافه کرد: از زمان طراحی تا ساخت نمونه آزمایشگاهی این کیت، ۳۵ روز، زمان طی شد و تمامی مراحل تولید، در شرکت پیشتاز طب که دارای سابقه ۲۰ ساله در زمینه تولید و صادرات کیت های آزمایشگاهی است، صورت گرفت.
وی در تشریح ویژگی این کیت آزمایشگاهی خاطرنشان کرد: این کیت یک تست تک مرحله ای با روش Tagman Real Time PCR است که در مدت زمان دو ساعت حضور یا عدم حضور ویروس در نمونه را تشخیص می دهد. عرضه این کیت بعد از تأیید انستیتو پاستور ایران به عنوان آزمایشگاه همکار وزارت بهداشت در دانشگاههای علوم پزشکی و آزمایشگاههای مجاز در حال انجام است.
متخصص ویروس شناسی پزشکی کشورمان تصریح کرد: با توجه به جدید بودن ویروس و نیاز به تشخیص آن در کشور، شرکت پیشتاز طب به طراحی کیت تشخیصی به صورت کاملا بومی با دانش ایرانی اقدام کرد.
طراحی و کیفیت این کیت در سطح آخرین استانداردهای روز دنیا بوده و در تمام کشورهایی که درگیر این ویروس هستند، قابل استفاده است. دکتر چوبین با اشاره به توان رقابت کیت تولید شده با نمونه های مشابه خارجی اظهار داشت: این کیت در مقایسه با نمونه های مشابه نتایج کاملا رقابتی از خود نشان داده است و هم اکنون با قیمت یک چهارم قیمت جهانی عرضه می شود.
وی ادامه داد: با توجه به قرار گرفتن این کیت در لیست کیت های تولید شده با برندهای مختلف از نقاط مختلف دنیا و مجوز کسب شده از وزارت بهداشت، صادرات آن امکان پذیر است. هم اکنون نیز از دو کشور اروپایی درخواست صادرات داریم.
دکتر چوبین در خصوص توان شرکت پیشتاز طب برای تأمین نیاز کشور و تولید انبوه کیت تشخیص کرونا گفت: در حال حاضر شرکت توان و ظرفیت تأمین کل نیاز روزانه کشور برای انجام تست را دارد و در حال تولید انبوه است. همچنین امکان و توان تولید ۸۰ هزار تست در هفته فراهم می باشد.
وی به میزان دقت بالای این کیت تشخیصی اشاره کرد و افزود: با توجه به نتایج کنترل کیفی، میزان حساسیت این تست ۱۰۰ درصد بوده و دقت آن در سطح عالی ۲۰۰ کپی در هر میلی لیتر است.
گفتنی است دکتر حمزه چوبین در سال های ۹۰ تا ۹۶ در دانشگاه تربیت مدرس در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای ویروس شناسی زیر نظر دکتر طراوت بامداد فعالیت های بسیاری در زمینه تشخیص مولکولی عفونت های ویروسی داشته است و هم اکنون در شرکت دانش بنیان پیشتاز طب در حال خدمت می باشد.
ایران آماده صادرات کیتهای تشخیص کرونا/ برپایی ۶۰ آزمایشگاه تشخیصی در کمتر از ۱۰ روز
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ دکتر علیرضا بیگلری با بیان اینکه “دو ماه قبل از شناسایی نخستین مورد ابتلا به کرونا طراحیهای لازم برای شناسایی این ویروس را آغاز کردیم”، اظهار کرد: در آن زمان دانش کمی در دست داشتیم اما تلاش شد تا بهترین روش تشخیصی را انتخاب کنیم و بلافاصله با نخستین شناسایی مورد ابتلا آزمایشگاههای مورد نیاز را احداث کردیم و در کمتر از ده روز 60 آزمایشگاه در کشور برپا شد.
وی افزود: در تمام شهرهای ایران آزمایشگاههایی داریم که بهصورت شبکه یکپارچه تأسیس شدهاند و این مسئله فرصتی بود که در بطن تهدید کرونا ایجاد شد و توجه تمام کارشناسان را در سطح بینالمللی به خود جلب کرد؛ با توجه به اینکه این کار بزرگ با استفاده از دانش بومی جوانان سرزمین خودمان و بدون کمک گرفتن از خارج کشور انجام شد، از آن بهعنوان نقطه قوتی در تاریخ کشورمان از آن یاد خواهد شد و فراهم کردن زمینه تشخیص در شرایطی انجام شد که ما تحت تحریمهای ناجوانمردانه بودیم. این شبکه میتواند در تهدیدهای آتی نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
بیگلری با ابراز اینکه تعداد آزمایشگاههای تشخیصی کشور به بیش از 90 آزمایشگاه رسیده است، خاطرنشان کرد: زمینه آماده شده است که حدود 10 هزار تست به ظرفیت تستهای کشور اضافه کنیم و به ظرفیتی بالای 20 هزار تست در روز برسیم تا افراد جامعه را مورد غربالگری قرار دهیم.
وی با اشاره به آمادگی 50 شرکت فناور جهت تولید کیت در کشور تصریح کرد: بیش از 5 شرکت در انستیتو پاستور ایران مورد تأیید قرار گرفتند تا وارد عرصه تولید کیت در کشور شوند و حالا میتوانیم بگوییم که بینیاز از خارج از کشور و کاملاً متکی به دانش داخلی خود میتوانیم نیاز کشور را رفع کنیم و حتی اگر در کشورهای همسایه اتفاقی بیفتد سازمان جهانی بهداشت از ایران کمک خواهد خواست تا تجربیات خود را در اختیار کشورهای دیگر قرار دهیم.
بیگلری با تصریح به اینکه هیچکدام از کشورهای دنیا یک پروتکل واحد را اجرا نمیکنند، اضافه کرد: پروتکلهای کشور ما نیز بر اساس شواهدی است که پزشکان از نقاط مختلف جهان به دست آوردهاند ولی با توجه به اینکه پروژههای مختلفی در ایران پیش میرود تا عملکرد ویروس را بهتر بشناسیم امیدواریم در آینده نزدیک درمان و واکسن مناسب در اختیار داشته باشیم.
استفاده از پروتکل استاندارد جهانی در تشخیص بیماری
وی با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی بهترین تست را برای تشخیص کرونا تست مولکولی میداند، اظهار کرد: علاوه بر این کیتها، تستهای موجود در بازار ما شامل رپیدتستهای مبتنی بر آنتیبادی نیز میشود که این کیتها میتوانند در 15 دقیقه پاسخ بدهند اما ممکن است پاسخهای منفی کاذب بدهند و در روزهای اولیه بیماری فرد ممکن است بیماری را تشخیص ندهند؛ تستهای دیگر نیز شامل تست مولکولی است که در حال حاضر پروتکلی که برای تشخیص بیماری کرونا در کشور بهکار میبریم پروتکل مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی است.
بیگلری ادامه داد: اگر نمونهگیری و تفسیر درست انجام شود، بالای 90 درصد تست جواب درستی خواهد داد و اگر اینها درست نباشد خطای پاسخ ممکن است به زیر 50 درصد هم برسد.
بیگلری با بیان اینکه بهخلاف آنچه ادعا میشود، ایران در زمینه غذاودارو تحریم است، خاطرنشان کرد: دستبسته وارد این میدان شدیم و سرافراز از آن بیرون آمدیم. الآن کیت بهاندازه کافی برای تشخیص بیماری داریم و مواردی را که ارجاع میشوند میتوانیم غربالگری کنیم.
وی با اعلام اینکه یکی از شرکتهای دانشبنیان روزانه میتواند 10 هزار کیت را ارائه کند، خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه در داخل کشور کیت بهاندازه کافی داریم نیاز کشور به کیت تأمین میشود حتی ممکن است در صورت نیاز، این ظرفیت برای صادرات این کیتها نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
بیگلری با بیان اینکه “در زمینه بیماریهای منتقله از جویندگان یک الگوی جهانی هستیم”، یادآور شد: پایگاهی در همدان داریم که نزدیک یک قرن قدمت دارد و محلی برای مقابله با این بیماریهاست و ما یک مرجع جهانی در زمینه این بیماریها هستیم.
آیا بهبودیافتگان دوباره مبتلا میشوند؟
بیگلری در پاسخ به این سؤال که آیا فرد بهبودیافته دوباره میتواند به کرونا مبتلا شود یا خیر یادآور شد: در ابتدا مطرح شد که افراد بهبودیافته میتوانند دوباره مبتلا شوند اما بعدها گفته شد که ابتلای دوباره رخ نداده بلکه این افراد، بهمدت طولانیتری مثبت باقی ماندهاند؛ با توجه به ناشناخته بودن ویروس، بدنهای مختلف نسبت به ویروس پاسخهای مختلف میدهند و الگوی ابتلا در یک خانواده نیز ممکن است یکسان نباشد.
وی ادامه داد: اینکه گفته میشود دو ویروس یا 2 نوع ویروس قوی و ضعیف وجود دارد مورد شک است و بهنظر میرسد یک ویروس کروناست اما پاسخ بالینی افراد مختلف نسبت به آن متفاوت است.
احتمال ترور بیولوژیکبودن ویروس کرونا؟
وی در پاسخ به این سؤال که آیا احتمال آزمایشگاهی بودن ویروس وجود دارد یا خیر تصریح کرد: با توجه به شواهد موجود میتوان گفت این ویروسها بهطور طبیعی امکان جهش دارند و شواهد دیگری نیز وجود دارد که امکان دستساز بودن کروناویروس را کاملاً محال نمیداند اما با توجه به اینکه کروناویروس فعلاً ناشناخته است نیاز به زمان داریم تا به پاسخ قطعی این سؤال برسیم. در انستیتو پاستور ایران و نقاط دیگر جهان محققان در حال کار کردن روی ژنوم ویروس هستند.
بیگلری با بیان اینکه روزانه بیش از 2000 نمونه به انستیتو پاستور ارسال میشود، یادآور شد: در محدوده 24 تا 48 ساعت تمام جوابها در سراسر کشور حاضر میشود؛ در حال حاضر 90 آزمایشگاه کرونا در سراسر کشور داریم و با ساختن کیتها و نیروی کارآزموده نهتنها میتوانیم مشکل خود را حل کنیم بلکه در صورت پیش آمدن مشکل در منطقه میتوانیم به یاری آنها بشتابیم.
وی با ابراز اینکه “در حال مطالعه ژنوم ویروس کرونا هستیم”، خاطرنشان کرد: در این زمینه با همکاری انستیتو پاستور شانگهای در زمینه مطالعه بر ژنوم ویروس، مطالعه بر ژنوم انسانها با توجه به پاسخهای مختلف انسانها به کروناویروس، مطالعه بر تولید واکسن و پاسخ بالینی افراد مبتلاشده با درجات مختلف علائم کار میکنیم.
آیا کرونا با گرمشدن هوا از بین میرود؟
وی در پاسخ به این سؤال که آیا ویروس با گرم شدن هوا از بین میرود یا خیر عنوان کرد: در برخی کشورها مانند استرالیا و سنگاپور که آبوهوای گرمسیری دارند مواردی از ویروس مشاهده شده است و نمیتوانیم به این امید باشیم که زنجیره انتقال ویروس با گرم شدن هوا قطعاً متوقف خواهد شد.
افراد بدون علامت نیازی به آزمایش کرونا ندارند
رئیس انستیتو پاستور ایران با تأکید به اینکه افراد سالم و فاقد مشکل نیازی به آزمایش ندارند، متذکر شد: نمونه دادن برای افراد سالم و سرپایی دلیلی ندارد زیرا ممکن است در همان آزمایشگاهی که برای تست دادن میروند بهدلیل تراکم جمعیت آلوده شوند، بنابراین نمونه دادن برای افراد بهصورت سرپایی توصیه نمیشود.
وی ادامه داد: افرادی که بیمار و دارای علائم کرونا هستند یا افرادی که در تماس با مبتلایان کرونا بودند و در زمان غربالگری وزارت بهداشت تشخیص داده شده که تست بدهند در سیستم دولتی هدایت و نمونهگیری میشوند و این تست دادن برای آنها رایگان است و پاسخ نمونه به انستیتو پاستور ارسال میشود بنابراین افراد به هیچ وجه نباید به آزمایشگاه و انستیتو پاستور مراجعه کنند.
انتقال ویروس از افراد فاقد علامت
رئیس انستیتو پاستور ایران با اعلام اینکه بیشترین انتقال بیماری از طریق فرد به فرد است، تشریح کرد: شواهدی بر انتقال ویروس از طریق آب وجود ندارد و اصلیترین راه انتقال همان عطسه و سرفه و قطرات تنفسی فرد مبتلاست؛ بهخصوص وقتی این قطرات تنفسی روی سطوح مینشینند؛ افراد فاقد علامت نیز میتوانند بیماری را منتقل کنند و یافتن این بیماران و قرنطینه آنها نقش مهمی در قطع زنجیره انتقال بیماری دارد.
ایران در تولید کیت تشخیص کرونا خودکفا شد
تهران- ایرنا- رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: با تولید و تایید کیت های تشخیصی در داخل اکنون امکان تست افراد مشکوک با علایم خفیف فراهم شده است و نه تنها در تولید کیت خودکفا شده ایم بلکه حتی امکان صادرات کیت به کشورهای نیازمند منطقه را هم داریم.
علیرضا بیگلری روز چهارشنبه ( ۱۳ فروردین) در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزارشد، در پاسخ به پرسش ایرنا درباره تعداد کیت های موجود برای تست افراد مشکوک با علایم خفیف و درصد خطای کیت های موجود در کشور افزود: کیت تشخیصی که اکنون در ایران مورد استفاده قرار می گیرد، کیت های تشخیص مولکولی است که مورد تایید سازمان بهداشت جهانی هم قرار گرفته است و اگر نمونه گیری درست انجام شود، تا بالای ۹۰ درصد جواب آن قابل اطمینان است.
وی گفت: البته اگر نمونه گیری درست انجام نشود درصد خطای آن بالا می رود و بیش از ۵۰ درصد جواب های منفی کاذب می شود.
بیگلری افزود: نوع دیگری از کیت هایی که در دنیا وجود دارد کیت های سریع یا رپیت تست است که بعد از ۱۵ دقیقه جواب می دهند اما تعداد منفی کاذب آن خیلی زیاد است به همین علت این کیت ها در پروتکل تشخیصی آزمایشگاههای ایران قرار نگرفت.
وی ادامه داد: جواب تست افراد مبتلا از روز اول تا ۱۴ بعد از ورود ویروس به بدن فرد می تواند مثبت شود اما ممکن است به علت در تست های مولکولی که در اختیار داریم به علت نمونه گیری نادرست در حالی که فرد مبتلاست جواب منفی شود.
رئیس انستیتو پاستور گفت: این خطر بزرگی است که افراد مبتلا جواب آزمایش منفی داشته باشند و در جامعه رها شوند و باعث آلودگی و انتقال بیماری به دیگران شوند به همین علت علاوه بر اینکه از تست های سریع استفاده نکردیم باید تلاش کنیم با نمونه گیری درست از موارد منفی کاذب در کشور جلوگیری کنیم.
وی افزود: انستیتو پاستور با بررسی همه کیت های موجود در بازار جهانی از دو ماه قبل از تشخیص اولین موارد کرونا در کشور کیت های مورد تایید را شناسیی کرده بود و روش تشخیصی کشور طراحی شده بود و از چند روز قبل از تشخیص اولین موارد ابتلا به ویروس در کشور کیت تشخیصی را در اختیار داشتیم.
بیگلری گفت: البته از سه هفته قبل از تشخیص اولین موارد بیماری کووید ۱۹ در کشور با کیت های PCR معمولی که از قبل داشتیم کار تشخیص ویروس کرونا را انجام می دهیم اما کیت تشخیص اختصاصی این ویروس بر اساس تاییدیه های سازمان بهداشت و طراحی پروتکل تشخیصی بومی ایران از چند روز قبل از ۳۰ بهمن در ایران موجود بود.
تعداد کیت تشخیص کرونا در ایران
وی در پاسخ به پرسش ایرنا درباره تعداد کیت های تشخیصی موجود در کشور افزود: هم اکنون پنج شرکت دانش بنیان کیت تشخیص مولکولی کرونا را در کشور تولید کرده اند و تولید آنها مورد تایید قرار گرفته است. یکی از این شرکتها اعلام کرده که هفته ای ۸۰ هزار کیت تحویل می دهد. بقیه شرکتها هم در همین حد تولیدات دارند و حتی شاید بیشتر. تعداد دیگری شرکت نیز نمونه های کیت خود را برای تایید ارسال کرده اند بنابراین اگر وزارت بهداشت بخواهید افراد مشکوک سرپایی و افراد علایم خفیف را آزمایش کند. کیت کافی برای این کار در کشور در اختیار داریم.
رئیس انستیتو پاستور افزود: البته باید به این نکته توجه کنیم که این دستاورد بزرگ ملی در زمانی که انجام شد که در بدترین شرایط تحریم ددمنشانه هستیم و نه امکان فرستادن پول برای خرید خارجی داریم و نه امکان گرفتن کیت از کشورهای دیگر به راحتی فراهم است.
وی گفت: با تکیه بر توانمندی بومی و دانشمندان جوان کشور خومان به فناوری تولید کیت تشخیصی استاندارد دست پیدا کرده ایم. محدودیت های زیادی داریم. دست بسته وارد میدان این بیماری شدیم اما اکنون به اندازه ای کیت داریم که بتوانیم همه افراد مشکوک ارجاعی از بیمارستانها و حتی شبکه بیماریابی بهداشتی وغربالگری کشور را پاسخ دهیم.
وی افزود: تشخیص بیماران خفیف برای شکستن زنجیره انتقال این ویروس بسیار مهم است.
۳۰ درصد بیماران ویروس کرونا خفیف هستند
بیگلری در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره مدت زمان مثبت ماندن آزمایش افراد مبتلا و اتمام دوره بیماری و زمان منفی شدن آزمایش بعد از طی دوره بیماری خفیف ناشی از ویروس کرونا گفت: برآورد این است که حدود ۳۰ درصد جمعیت به نوع خفیف بیماری ناشی از ویروس کرونا مبتلا می شوند که بی علامت هستند یا علامت کمی دارند اما ابتلای آنها در آزمایشگاه و با انجام تست مشخص می شود.
وی ادامه داد: تشخیص بیماران خفیف و قرنطینه آنها و جلوگیری از تماس آنها با دیگران برای شکستن زنجیره انتقال بسیار مهم است اما به نظر می رسد تست این افراد بعد از دو یا سه هفته منفی می شود و بعد از این دوره دیگر ناقل نیستند.
بیگلری در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره انتقال ویروس کرونا از طریق آب گفت: جواب این سوال را دقیق نمی دانم اما شواهد موجود نشان می دهد که مهمترین عامل انتقال این بیماری فرد به فرد و از طریق عطسه و سرفه افراد مبتلا و به خصوص ماندن این ترشحات بر روی سطوح است. در مورد انتقال از طریق آب مطالعاتی که انجام شده شواهدی دال بر انتقال را نشان نمی دهد اما به طور دقیق نمی توانم پاسخ این سوال را بدهم.
رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: از دوماه پیش از تشخیص اولین موارد ویروس کرونا در ایران انستیتوپاستور طراحی روش های تشیخص را شروع کرد. در آن روز دانش بسیار کمی در انستیتو پاستور در این زمینه بود اما سعی شد بهترین و مناسب ترین روش تشخیص طراحی شود.
وی افزود: بعد از اولین موارد تشخیص که اعلام شد. بلافاصله آزمایشگاههای قم و تهران شروع به کار کردند و در کمتر از ۱۰ روز بیشتر از ۶۰ آزمایشگاه راه اندازی شد. فرصت بزرگی بود که شبکه منسجم با یک دستور کار و پروتکل در کل کشور تشخیص آزمایشگاهی شکل گرفت در سراسر کشور همه با یک پروتکل کار می کردند.
۲۰ هزار تست روزانه در ۹۰ آزمایشگاه
بیگلری گفت: تشکیل این شبکه منسجم تحصین مجامع و کارشناسان بین المللی را فراهم کرد. خیلی از کشورها اکنون این شبکه قدرتمند تشخیصی را ندارند و اکنون تعداد آزمایشگاههای همکار وزارت بهداشت برای تشخیص ویروس کرونا به ۹۰ آزمایشگاه رسیده است و می توانیم با افزایش ۱۰ هزار تست روزانه به ۲۰ هزار تست در روز برسیم و رسیدن به این توان در اوج تحریم ها نقطه قوت کشور است.
خودکفایی و امکان صادرات کیت
وی افزود: اکنون برای انجام تست تشخیص کرونا نه تنها به خودکفایی رسیده ایم و نیازی به کمک خارجی نداریم بلکه وزارت بهداشت آماده است که اگر کشورهای همسایه و منطقه کمک بخواهند امکان صادرات و ارائه خدمات شایسته برای تشخیص این بیماری در این کشورها را دارد. یکی از ویژگی ها و شگفتی های روزگار است کشوری که روزهای اول نیازمند کیت خارجی بود حالا آمادگی صادرات کیت دارد.
رئیس انستیتو پاستور ایران در پاسخ به پرسشی درباره پروتکل استاندارد تشخیصی گفت: هیچکام از کشورهایی که در دنیا بیمار می پذیرند یک پروتکل واحد استاندارد را اجرا نمی کنند در ایران هم پروتکل ها بر اساس شواهد بومی است
وی ادامه داد: با توجه به اینکه پروژه های مختلفی در ایران و دنیا برای شناسایی عملکرد ویروس پیش می رود برای اینکه این ویروس را بهتر بشناسیم. در ایران هم بر اساس ژنتیک و هم اصول ایمنی شناسی تحقیقات مختلفی در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم درمان و واکسن مناسب برای درمان این ویروس را در اختیار داشته باشیم.
بیگلری در پاسخ به این پرسش که آیا افراد مبتلا ممکن است دوباره به کرونا مبتلا شوند گفت: مشاهدات موجود نشان می دهد که فقط یک نوع ویروس کرونا داریم اما رفتار این ویروس در افراد مختلف متفاوت است بنابراین ویروس قوی یا ضعیف نداریم اما بدن های مختلف به این ویروس جواب های مختلف می دهند و شواهدی از اینکه افراد بعد از یک دوره ابتلا دوباره مبتلا شوند هنوز وجود ندارد.
وی ادامه داد: هنوز البته رفتار ویروس کرونا ناشناخته است. اغلب کودکانی که به این ویروس مبتلا شده اند علامت نداشته اند اما عامل مهم انتقال این ویروس هستند.
بررسی امکان دستکاری ویروس کرونا
بیگلری در پاسخ به پرسشی درباره احتمال دستکاری ویروس کرونا گفت: با توحه به شواهدی که داریم. این ویروس می توانند به صورت طبیعی جهش بزرگ داشته باشند. اما شواهدی هست که امکان دستکاری این ویروس ها را محال نیست. با توجه به این اصل این یروس برای ما ناشناخته است و نیازمند بررسی های بیشتری هستیم که عالمانه بتوانیم قضاوت کنیم که واقعیت داستان جه بوده است.
وی افزود: تحقیقات مختلفی در دنیا در این باره در حال انجام است. در انستیتو پاستورهم مستقل از دنیا داریم روی ژنوم این ویروس تحقیق می کنیم و ماههای آینده اطلاعات دقیق تر خواهیم داشت.
رئیس انستیتو پاستور درباره زمان جواب تست های تشخیص کرونا گفت: اگر تعداد نمونه ها کم باشد ظرف ۵ ساعت هم می توانیم جواب بدهیم اما فقط در آزمایشگاه مرکزی انستیتو پاستور روزانه دو هزار تست انجام می شود. در روزهای اول اپیدمی کرونا زمان جواب به ۹۶ ساعت هم می رسید اما اکنون متوسط جواب تست های تشخیصی بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت است.
وی گفت: روزهای اول تعداد متخصصانی که می توانستند این تست را انجام دهند در کشور انگشت شمار و حداکثر ۱۵ نفربود اما با آموزشی که در سطح کشور انجام شد اکنون در امکان انجام این تست در ۹۰ آزمایشگاه امکانپذیر شده است و هر چه می گذرد توانمندی و احاطه نیروهای داخلی بر انجام این تست بیشتر می شود.
بیگلری افزود: هم اکنون در چهار حیطه مطالعه ژنوم انسانها، مطالعه ژنوم ویروس، تحقیق برای تولید واکسن و مطالعه درباره پاسخ ایمنی و بالینی افراد به درمان ها با همکاری انستیتو پاستور جهانی و از جمله انستیو پاستور چین در حال انجام است و محققان کشورمان نیز مشغول این تحقیقات هستند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر گرما بر ویروس کرونا گفت: در کشورهایی که آب و هوای گرم دارند مثل استرالیا و سنگاپور مواردی از بیماری دیده شده اما در جنوب کشور ما موارد بیماری کمتر بوده است. هنوز نمی توانیم کاهش این بیماری را به گرما ربط دهیم و سند قطعی نداریم که با گرم شدن هوا زنجیره انتقال ویروس قطع می شود بنابراین نباید به امید گرم شدن هوا باشیم.
رئیس انستیتو پاستور درباره انجام دست کرونا برای همه مردم گفت: افرادی که سالم هستند و مشکلی ندارند آزمایش دادن برای آنها نفعی ندارد. اگر الان تست بگیرید. یک ساعت هم ارزش ندارد. و ممکن است در همان آزمایشگاه یا بیرون آزمایشگاه آلوده شوند.
وی افزود: اما برای کسانی که علایم خفیف دارند یا با افراد مبتلا در تماس بوده اند. غربالگری شده و مشکوک هستند باید به سمت نمونه گیری و انجام آزمایش هدایت شوند تا به موقع تشخیص داده شوند و نمونه آنها از طریق سیستم بهداشتی و بیمارستانها به آزمایشگاهها ارسال شود تا با تشخیص به موقع زنجیره انتقال قطع شود.
بیگلری گفت: انجام تست کرونا در سراسر کشور در آزمایشگاههای دولتی انجام می شود و رایگان است.
فروش مواد شیمیایی
شرکت بازرگانی سیگما ایران در زمینه واردات و فروش کلیه مواد شیمیایی از برندهای شرکت سیگما،شرکت مرک آلمان، درحال فعالیت و خدمت به دانشجویان ، پژوهشگران و داروسازان و تولید کننده ها می باشد.